1.1a2

Friday, August 29, 2003

Weer een elektronisch geld instelling erbij: Wallie-card

Voorlopig nog slechts een website; binnenkort vermoedelijk meer.

Monday, August 18, 2003

Verkopen beltonen overtreffen cd-singles

Via Planet Multimedia/(P7)

De verkopen van beltonen voor mobiele telefoons staan op het punt verkopen van cd-singles te overtreffen. Platenmaatschappijen behalen meer winst met beltonen dan met cd's. Digitale distributeurs varen daar financieel wel bij.
Dat is de mening van de Mobile Data Association (MDA), schrijft de BBC. MDA doet er zelf geen kond van op zijn site.

De Engelse associatie verwacht dat platenmaatschappijen in 2003 voor (het mooie ronde bedrag van) 100 miljoen euro aan beltonen voor mobieltjes omzetten.


Monday, August 11, 2003

Betalen per SMS voor internet-toegang

8000 Williams-kijkers bij Sky
Ruim 8000 mensen hebben zaterdagavond het concert van Robbie Williams via de internetsite van Sky Radio bekeken en beluisterd. Met behulp van een wachtwoord, dat per sms kon worden opgevraagd, konden fans het liveconcert in het Engelse Knebworth volgen. De fans logden al ruim voor negen uur in op de site om onder meer mee te doen aan prijsvragen en te discussiŽren via het gastenboek. Rond aanvang van het concert registreerde Sky Radio ruim 8000 unieke bezoekers. Het is volgens KPN Telecom voor het eerst dat in Nederland op deze manier betaald wordt voor een internetuitzending. Mensen die het drie uur durende optreden wilden volgen en daarvoor de code per sms hebben aangevraagd, betaalden 1,10 euro. Van de opbrengst is een kwart voor KPN en een kwart voor een tussenpartij. De rest gaat naar Sky, het management van de artiest en zijn platenmaatschappij. (ANP)


Friday, August 01, 2003

Orange behandelt prepaid bellers volgens de regels

Op de site van de Consumentenbond is te lezen dat de beltegoeden van Orange voortaan niet meer zullen verdampen. In termen van de Consumentenbond: "Orange komt prepaid bellers tegemoet".

Wordt gekeken naar de toepasselijke regels mbt elektronisch geld dan is het verheugend om te constateren dat in Nederland nu de eerste mobiele operator netjes conform de regels m.b.t. elektronisch geld ervoor zorgt dat het aan de mobiele operator toevertrouwde tegoed zonder tijdslimiet te gebruiken blijft. Onbekend is of de klant (conform de wettelijke verplichtingen) het beltegoed kan terugvragen.Link naar meer algemeen weblog over betalingsverkeer

Copyright 1.1a2
Gebruik van het log wordt aangemoedigd, zij het wel met bronvermelding.